CU: 'Meer aandacht voor jongeren in coronatijd hard nodig'

Jongeren
Logo ChristenUnie (1).jpg
Door ChristenUnie Hoorn op 1 april 2021 om 15:21

CU: 'Meer aandacht voor jongeren in coronatijd hard nodig'

ChristenUnie-fractievoorzitter Kees Maas heeft samen met D66, PvdA en CDA vragen gesteld over de positie van jongeren in coronatijd. Volgens Maas moet er meer gekeken worden naar mogelijkheden voor jongeren in coronatijd.

Vragen aan college

De grootste zorg van Kees Maas: het wegglijden van jongeren. "De mentale staat van jongeren staat onder druk. We zien kinderen wegglijden en we moeten daarom als gemeente in actie komen", aldus Maas.

"We zouden meer perspectief kunnen bieden door het zelf opstarten en deelnemen aan pilots", continueert Maas. In vragen aan het college wordt onder meer gepleit voor nauwe samenwerking met jongerenorganisaties en het onderwijs in Hoorn om te zoeken naar mogelijkheden om onderling contact te stimuleren.

'Zoek naar mogelijkheden'

Volgens de partijen zijn die mogelijkheden er namelijk wel. Zo kunnen gemeenten van het kabinet 50.000 euro krijgen om initiatieven op te zetten in het kader van perspectief voor de jeugd. De gemeente Hoorn zou hier aanspraak op kunnen maken. Een van de vragen is dan ook of het college op de hoogte is van deze subiside en of er vanuit de gemeente een of meerdere projecten zijn aangemeld voor de subsidie.

Alle vragen zijn te lezen op de website van de gemeenteraad. De ChristenUnie zal het college nauwgezet volgen en hoopt dat de antwoorden op de vragen snel binnenkomt, én dat er snel aan de slag gegaan wordt met het bekijken van en acteren naar aanleiding van het mentale welzijn van de Hoornse jeugd.

Bijdrage

Afgelopen dinsdag 31 oktober was de behandeling van de begroting in gemeente Hoorn.Als gemeente zullen we 10 miljoen moeten bezuinigen om het tekort vanaf 2026 te dekken.  

Kees Maas (fractievoorzitter CU Hoorn): ‘Voor de ChristenUnie is het van belang dat we blijven inzetten op betaalbare huisvestiging, armoedebestrijding, preventie in het sociaal domein met een goede sociale kaart en veilige mobiliteit voor fietsers en voetgangers. Daarnaast zal deze coalitie ook moeten kijken naar de eigen ambities en prioriteiten en waar we zaken moeten temporiseren’.

De ChristenUnie heeft verder aangegeven dat ze snel een oplossing willen voor het storten van grofvuil door kringloopwinkels. Hierover zijn kringloopwinkels al jaren over in gesprek met de gemeente zonder dat er een oplossing is.

 Daarnaast hebben we wederom aandacht gevraagd voor dak en thuislozen en de sociale kaart voor zorg en vrijwilligersorganisaties.

 De volledige bijdrage kun je hieronder teruglezen.

bijdrage begroting CU Hoorn 2024