Verkiezingen Hoorn: ChristenUnie behaalt een zetel!

Confetti
Logo ChristenUnie (1).jpg
Door ChristenUnie Hoorn op 21 maart 2022 om 09:00

Verkiezingen Hoorn: ChristenUnie behaalt een zetel!

Het is de ChristenUnie Hoorn gelukt om de zetel in de gemeenteraad van Hoorn te behouden. Graag bedanken we alle stemmers voor hun steun!

Nog vier jaar christelijk-sociale politiek

Woensdagavond 16 maart was een spannende avond tot op het laatste moment, maar de ChristenUnie heeft voldoende stemmen behaald om nog vier jaar in Hoorn vertegenwoordigd te zijn in de gemeenteraad.

Lijsttrekker en fractievoorzitter Kees Maas is dankbaar voor de steun van de inwoners van Hoorn: "Met nog vier jaar ChristenUnie in de gemeenteraad kunnen we ruchtbaarheid blijven geven aan christelijk-sociale politiek".

Bedankt voor je stem!

Winst lokale partijen; Hoorn Lokaal grootste zetelwinst

De lokale partijen in Hoorn deden goed werk. Hoorn Lokaal ging van 1 naar maar liefst 4 zetels, Liberaal Hoorn behaalde 2 zetels en de grootste partij bleef Fractie Tonnaer met 5 zetels. ÉénHoorn (van 5 naar 4), VVD (van 5 naar 3) en CDA (van 4 naar 3) verloren zetels.

De huidige coalitie van Fractie Tonnaer, VVD, GroenLinks, D66 en Sociaal Hoorn mist één zetel om de meerderheidscoalitie voort te kunnen zetten. In de komende weken zal moeten blijken welke partijen een nieuwe coalitie kunnen vormen met elkaar. Daarvoor spreekt de grootste partij eerst met alle fracties, waaronder dus ook de ChristenUnie.

Zetelverdeling gemeenteraad

Met deze wisselingen zal de gemeenteraad de komende vier jaar bestaan uit de volgende partijen:

Partij Zetels
Fractie Tonnaer 5
ÉénHoorn 4
GroenLinks 4
Hoorn Lokaal 4
VVD 3
CDA 3
D66 3
PvdA 3
Sociaal Hoorn 2
Liberaal Hoorn 2
ChristenUnie 1
De Realistische Partij 1

Bijdrage

Afgelopen dinsdag 31 oktober was de behandeling van de begroting in gemeente Hoorn.Als gemeente zullen we 10 miljoen moeten bezuinigen om het tekort vanaf 2026 te dekken.  

Kees Maas (fractievoorzitter CU Hoorn): ‘Voor de ChristenUnie is het van belang dat we blijven inzetten op betaalbare huisvestiging, armoedebestrijding, preventie in het sociaal domein met een goede sociale kaart en veilige mobiliteit voor fietsers en voetgangers. Daarnaast zal deze coalitie ook moeten kijken naar de eigen ambities en prioriteiten en waar we zaken moeten temporiseren’.

De ChristenUnie heeft verder aangegeven dat ze snel een oplossing willen voor het storten van grofvuil door kringloopwinkels. Hierover zijn kringloopwinkels al jaren over in gesprek met de gemeente zonder dat er een oplossing is.

 Daarnaast hebben we wederom aandacht gevraagd voor dak en thuislozen en de sociale kaart voor zorg en vrijwilligersorganisaties.

 De volledige bijdrage kun je hieronder teruglezen.

bijdrage begroting CU Hoorn 2024