ChristenUnie: 'Perspectief bedrijventerrein Gildeweg nodig'

Bouwkranen
Logo ChristenUnie (1).jpg
Door ChristenUnie Hoorn op 11 november 2022 om 12:30

ChristenUnie: 'Perspectief bedrijventerrein Gildeweg nodig'

Op 27 september nam de gemeenteraad een motie van ChristenUnie, Sociaal Hoorn en PvdA aan om nu écht werk te maken van de toekomst van het bedrijventerrein Gildeweg

Gildeweg al jaren doorn in het oog

Omwonenden van het bedrijventerrein Gildeweg ervaren al lang overlast van het bedrijventerrein, onder meer vanwege zwaar vrachtverkeer. In Hoorn was er discussie over of het terrein moet worden omgevormd tot woongebied of dat het als bedrijventerrein blijft aangemerkt.

Uit onderzoek van de gemeente Hoorn blijkt dat omvorming van het gebied veel te duur wordt en dus blijft de situatie gehandhaafd. Voor ChristenUnie, Sociaal Hoorn en PvdA betekent dit besluit echter niet dat ook het oplossen van de overlast moet blijven liggen.

'Start participatieproces met omwonenden'

Het belangrijkste onderdeel van het plan van de drie partijen is om een participatieproces met omwonenden en bedrijven te starten. Zo kunnen de problemen in kaart worden gebracht en kan de gemeente aan de slag met het bedenken van oplossingen.

In de kadernota van 2023 (waarin de gemeente heel algemeen beschrijft wat de plannen zijn voor het komende jaar) moet duidelijk worden hoe het proces eruit moet komen te zien. De ChristenUnie houdt in de gaten of dit gebeurt.

Bijdrage

Afgelopen dinsdag 31 oktober was de behandeling van de begroting in gemeente Hoorn.Als gemeente zullen we 10 miljoen moeten bezuinigen om het tekort vanaf 2026 te dekken.  

Kees Maas (fractievoorzitter CU Hoorn): ‘Voor de ChristenUnie is het van belang dat we blijven inzetten op betaalbare huisvestiging, armoedebestrijding, preventie in het sociaal domein met een goede sociale kaart en veilige mobiliteit voor fietsers en voetgangers. Daarnaast zal deze coalitie ook moeten kijken naar de eigen ambities en prioriteiten en waar we zaken moeten temporiseren’.

De ChristenUnie heeft verder aangegeven dat ze snel een oplossing willen voor het storten van grofvuil door kringloopwinkels. Hierover zijn kringloopwinkels al jaren over in gesprek met de gemeente zonder dat er een oplossing is.

 Daarnaast hebben we wederom aandacht gevraagd voor dak en thuislozen en de sociale kaart voor zorg en vrijwilligersorganisaties.

 De volledige bijdrage kun je hieronder teruglezen.

bijdrage begroting CU Hoorn 2024