Gezegende Kerst en een hoopvol 2023 gewenst!

Kerst 2023.png
Logo ChristenUnie (1).jpg
Door ChristenUnie Hoorn op 24 december 2022 om 07:00

Gezegende Kerst en een hoopvol 2023 gewenst!

ChristenUnie Hoorn wenst al onze inwoners een gezegende Kerst en een 2023 vol geloof, hoop en liefde!

In het Woord was leven

Woorden zijn bedoeld om uit te spreken, liefst met richting en doel, weloverwogen en doordacht. Woorden hebben invloed en kracht. De excuses van onze premier voor het slavernijverleden raakt mensen, dichtbij en ver weg. Met woorden kunnen we verbinden en verbreken, vergeven en veroordelen, zegenen en vervloeken.

Het gesproken Woord van onze hemelse Vader creëert, geeft leven en verandert de wereld, ook vandaag de dag! God sprak en het was er. Gods Woord staat aan de basis van alles in ons leven.

“Het Woord is mens geworden en heeft bij ons gewoond, vol van goedheid en waarheid, en wij hebben zijn grootheid gezien, de grootheid van de enige Zoon van de Vader.” (Johannes 1:14). Jezus is het Woord van God. Goedheid en waarheid zijn met de geboorte van Jezus Christus tot de mensheid gekomen. Jezus spreekt woorden van leven: “In het Woord was leven en het leven was het licht voor de mensen.” (Johannes 1:4)

Het politieke bedrijf is bij uitstek een omgeving waar veel woorden worden gesproken. Woorden over situaties en mensen. De ChristenUnie wil politiek bedrijven met Gods Woord als uitgangspunt, met Jezus Christus als voorbeeld. Wij willen licht brengen in een omgeving waar duisternis en schemer is. We doen dat waar mogelijk samen, en ieder vanuit onze eigen persoonlijkheid en karakter zoals we zijn gevormd en nog steeds worden gevormd. Met onze gaven, talenten en imperfecties. In afhankelijkheid van God, met hulp van zijn Geest. Met de intentie om navolgers, beelddragers en ambassadeurs van Jezus Christus te zijn. Kortom: We willen anderen zegenen en tot zegen zijn voor onze omgeving.

Jezus brengt leven en licht naar deze wereld, dat wil zeggen compassie en genegenheid, liefde, genade, hoop, verlossing, vergeving en verzoening, vrede, barmhartigheid én gerechtigheid. En is dat niet waar onze stad, onze regio, ons land en deze wereld naar snakt? Is dat niet wat onze buren, vrienden en tegenstanders, collega’s en onze daklozen, zieken, ouderen, jeugd en kinderen nodig hebben? Ben ik, ben jij een brenger van dit Goede Nieuws, van Gods leven, in woord en daad?

De ChristenUnie wenst jou liefdevolle Kerstdagen en een levendig 2023 vol goedheid en waarheid!

Michael Omvlee

voorzitter

Bijdrage

Afgelopen dinsdag 31 oktober was de behandeling van de begroting in gemeente Hoorn.Als gemeente zullen we 10 miljoen moeten bezuinigen om het tekort vanaf 2026 te dekken.  

Kees Maas (fractievoorzitter CU Hoorn): ‘Voor de ChristenUnie is het van belang dat we blijven inzetten op betaalbare huisvestiging, armoedebestrijding, preventie in het sociaal domein met een goede sociale kaart en veilige mobiliteit voor fietsers en voetgangers. Daarnaast zal deze coalitie ook moeten kijken naar de eigen ambities en prioriteiten en waar we zaken moeten temporiseren’.

De ChristenUnie heeft verder aangegeven dat ze snel een oplossing willen voor het storten van grofvuil door kringloopwinkels. Hierover zijn kringloopwinkels al jaren over in gesprek met de gemeente zonder dat er een oplossing is.

 Daarnaast hebben we wederom aandacht gevraagd voor dak en thuislozen en de sociale kaart voor zorg en vrijwilligersorganisaties.

 De volledige bijdrage kun je hieronder teruglezen.

bijdrage begroting CU Hoorn 2024